Fòrum 2011

1r fem.talent fòrum

El primer fem.talent fòrum, celebrat el 2 de desembre de 2011 a Barcelona, va ser el punt de trobada de tota la comunitat fem.talent. Un espai on es van presentar i difondre els principals resultats de les activitats desenvolupades pel projecte durant l’any 2011. El primer fem.talent fòrum va ser un punt de partida per activar i posar en relleu el paper de les dones en els àmbits de la ciència, la tecnologia, la innovació i l‘economia del coneixement. La primera edició del fem.talent va ser una jornada de debats, col·loquis, espais relacionals i diverses activitats.

A l’acte van participar-hi personalitats destacades com Joana Ortega, vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya; Núria de Gispert, presidenta del Parlament; o Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Diverses ponències i taules rodones d’empresàries, emprenedores i científiques van donar també el seu punt de vista des de les seves pròpies experiències. El professor Henry Etzkowitz, president de la Triple Hèlix Association, research fellow i director de la Càtedra de gènere de la Universitat de Stanford, va parlar dels estudis realitzats. I la directora del programa de Gènere TIC IN3, Cecília Castaño, va destacar el paper de les dones innovadores en la nova Europa i la relació positiva entre l’excel·lència científica i la diversitat de gènere.

Un dels principals temes de debat va ser detectar les oportunitats que l’Economia del Coneixement ofereix per a la promoció de la igualtat d’oportunitats i l’activació del talent femení, especialment en els àmbits de la ciència, la tecnologia i l’emprenedoria.

Paral·lelament al desenvolupament de les ponències i taules rodones, van contribuir al primer fem.talent fòrum l’alumnat de centres educatius de primària que havien participat en l’activitat fem.talent escola durant el projecte. fem.talent escola és una acció dirigida a fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre tot l’alumnat de primària i sensibilitzar l’entorn de les alumnes perquè aquestes es sentin recolzades en les seves vocacions científico-tecnològiques. Durant el desenvolupament de l’acció van participar més de 5.000 alumnes de 73 escoles de Catalunya.

                                   Coordinació:Promogut per:

         

         

Amb la col·laboració de: