Blog

La moda del Coworking i col·laborar entre emprenedors

Al Fòrum fem.talent d’enguany posem especial èmfasi en el coworking, aquesta “nova” manera de treballar que fa que autònoms i freelance  de diverses disciplines converteixin espai fent, d’aquesta manera, networking, i ampliant contactes professionals que més endavant poden fluir en relacions empresari-client.

A Espanya, i especialment a Catalunya, hi ha diversos espais d’aquest tipus on, per un mòdic preu, el professional té al seu abast un espai de treball (taula, cadira…), sales de reunions, sala office i a vegades també impressora, fotocopiadora, línia telefònica, premsa diària o, fins i tot, es té la possibilitat d’utilitzar l’adreça de l’espai coworking com a domicili fiscal del professional i poder rebre allà mateix la paqueteria.

Segons avançava el diari El Economista fa uns dies, dels 210 espais de coworking llistats que hi ha a Espanya, 97 es troben a Catalunya (un 42,6% del total) i Barcelona és la província amb més concentració d’aquest tipus d’espais, concretament 84. És evident que hi ha una moda en aquesta modalitat de treballar i, només en aquest darrer 2011 a Barcelona s’han creat 72 nous espais coworking. Tot això fa que Espanya sigui el segon país europeu on més persones decideixen treballar en aquesta modalitat, després d’Alemanya.

Molts diuen que més d’una forma de treballar es tracta d’una actitud. I la qüestió és que estan aflorant multitud de canals on es parla del tema. Coworking Spain, per exemple, és un directori on s’hi poden trobar diversos espais repartits pel territori espanyol, també hi ha pàgines web, grups de debat a Linkedin i pàgines a Facebook o comptes a Twitter, molts d’ells dels mateixos espais que, el que volen és generar debat entorn el tema.

El perfil de coworker és molt variat i existeix a moltíssims llocs. Tot i que els Estats Units en van ser els pioner, concretament a San Francisco, amb el primer espai coworking anomenat The Hat Factory.

Treballar amb persones de diverses disciplines, sempre al mateix nivell, pot resultar molt enriquidor, i trenca amb la solitud que a vegades experimenten els autònoms que treballen des de casa o des d’altres llocs com cafeteries o biblioteques.

A Youtube hi ha infinitat de vídeos sobre el tema!

El teu comentari:

*