Blog

Barcelona-Shanghai Women Bridge, un projecte intercultural que pretén unir emprenedores i professional de les dues ciutats

Des de fem.talent volem donar veu a totes aquelles associacions que puguin encaixar dins el projecte. Així que aquesta vegada toca el torn a un associació diferent i peculiar, la Barcelona-Shanghai Women Bridge (BSWomenB).

Es tracta d’un projecte que pretén unir emprenedores i professionals de diferents generacions que viuen a l’àrea d’influència de les dues ciutats (Barcelona i Shanghai), amb l’objectiu de promoure la transferència de tecnologia i compartir coneixements i valors.

La iniciativa sorgeix arran d’un viatge que fan el 2009 la Dra. Mercè Carreras-Solanas, del Departament de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona (UB) i la Sra. Yumen Wu a Shangai on, després de veure que ambdues cultures compartien valors, es decideixen a fer un pont per impulsar sinergies.

I com que actualment, gràcies a les noves tecnologies, les distàncies s’escurcen i els intercanvis són freqüents i necessaris degut a l’època de canvis que ens trobem, BSWomenB té per objectius:

– Ajudar a les participants a prendre decisions basades en la col·laboració, obertura i transparència. Per això, s’ajuden de la pàgina web, el bloc

, el twitter i les reunions cara a cara de les persones i associacions interessades.

– Intercanvi GLOCAL de Transferència de Coneixement (global-local) en base als principis d’interdependència i de propietat intel·lectual compartida. Des de BsWomenB es pensa que la cooperació genera riquesa. L’intercanvi, en el cas d’aquest projecte, es centra en les dues àrees urbanes corresponents a les ciutats de Shanghai i Barcelona. Tot i que s’és conscient que el món és molt més gran, la novetat del projecte i els seus requeriments de presència i el contacte personal, limiten l’espai físic de l’intercanvi.

– Es veu l’economia com a instrument d’assignació de recursos escassos per a satisfer necessitats il·limitades encaminades a la recerca del Bé Comú i als gestors públics com a reguladors, facilitadors, mediadors i potenciadors de les iniciatives privades. Degut a l’abast local del projecte, aquest s’interessa en el govern municipal com a primer nivell de relació entre la ciutadania i el poder polític.

La Mercè Carreras-Solanas, una dels imuplsores, Investigadora del Centre Anàlisi i de les Polítiques Socials, n’és la directora.

Participants en una reunió de Barcelona-Shanghai Women Bridge.

Comentaris:

 • Gemma Arenas :

  Bon dia m´interessaria saber les dades de les trobades.
  Moltes gracies.
  Salutacións !!

  • Masahito :

   Suposo que te8cnicament no e9s gaire difedcil pmeretre l’acce9s a un enllae7 (la prova vitural) en un altre horari, i no veig la necessitat de fer-les simulte0niament, quan es tracta de proves amb respostes personalitzades.

 • admin :

  Bon dia Gemma,

  Per saber les dades de les trobades, pots contactar amb l’adreça bswomenb@gmail.com.

  Gràcies pel teu comentari i el teu interès!
  Esperem veure’t al fem.talent fòrum!

  Salutacions,

  • Abdo :

   Toda una suerte haber pdidoo compartir la tarde con Karma Peirf3, Mf2nica Ramoneda, Sedlvia Cobo i Maria Ripoll.Una idea muy buena la tuya Carolina. Realmente a1haceda falta! Felicidades por la iniciativa y el espedritu emprendedor. Hay que seguirte la pista de cerca!Pablo

El teu comentari:

*                                   Coordinació:Promogut per:

         

         

Amb la col·laboració de: