L’emprenedora Mar Cots, fundadora de l’empresa de coaching digital Ciberteka, inicià un article sobre Com va decidir-se a ser emprenedora, que ara continua amb el recolçament rebut i els inicis del seu negoci.
Les ajudes a l’emprenedor
A nivell d’administració, crec que és necessari que aquesta es ‘”posi les piles’” en el suport a l’emprenedoria, ja que hi ha moltes persones amb ganes que s’acaben tirant enrere en veure els tràmits que són necessaris, la dificultat per trobar finançament, etc.
Cal una major simplificació i un major suport. Tot i això jo estic contenta, ja que m’he pogut acollir a la capitalització d’atur, en el format de pagament de les quotes dels autònoms. El fet de veure les despeses ordinàries reduïdes en començar un projecte és molt interessant; tot i que no ha estat la clau, aquest fet em va ajudar a decidir-me a arrencar ja el projecte.
Però a mi, els viatges, m’agrada fer-los en bona companyia i anar coneixent nous companys pel camí. Per això, trobar persones de confiança, de la meva xarxa, que van decidir pujar amb mi a l’avió, fer-me companyia en algunes etapes del viatge o simplement recomanar-me els millors llocs a visitar, ha estat una peça clau per emprendre definitivament el viatge. Cafès, copes, dinars, xerrades, intercanvi de mails, xarxes socials, …qualsevol lloc, qualsevol moment és bo per crear, fer créixer projectes i enriquir-nos plegats.
Establir espais i pautes per emprendre
Deixant de banda tots els tràmits per poder ser legalment una empresa, arriba l’hora de posar-me a treballar. Decidida a fer-ho des de casa, vaig començar per ocupar una de les habitacions, transformant la que fins ara era l’habitació de convidats en un petit despatx. Un cop assumit que aquest era el meu nou lloc de treball va arribar el moment de fer-ho entendre a la resta de la família. La veritat és que havia sentit dir que treballar des de casa i tenir nens és complicat, perquè els costa distingir quan estàs treballant de quan no, però en el meu cas, puc dir que no és així. Saben que si estic aquí és com si no hi fos.
Per mi va ser molt important establir unes pautes de cara a poder treballar des de casa. He sentit moltes mares que diuen que treballar des de casa els ofereix la possibilitat de compatibilitzar les tasques de la casa, la cura dels nens i la feina. Per mi això seria impossible, crec que cal centrar-se en una cosa- Per això, tal com fèiem fins ara, jo tinc un horari de treball, durant el qual no em preocupo de les feines de la casa ni dels nens. Fora d’aquest horari, ens organitzem amb la família. Això sí, com a autònoma, ara, sovint el meu horari laboral s’amplia, reprenent feines al vespre.
I és així doncs com després de tots aquests preparatius neix el projecte Ciberteka, empresa que ofereix un servei de coaching digital pròxim i de qualitat a empreses i entitats, que es concreta en la gestió de projectes relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació, comunicació als mitjans socials i accions de formació i assessorament.
Què posar a la maleta per emprendre:
- Conciliació d’horaris: hem de tenir clar quan treballem i quan no. Com a autònom o com a treballador per compte d’altres, cal trobar temps per tot. Això serveix per a tothom, però suposo que amb fills encara es fa més necessari.
- Contactes: una bona agenda de contactes, una xarxa activa, que et permeti trobar-te amb persones durant el viatge (virtual i presencialment).
- Motivació
- Constància
Mar Cots, www.ciberteka.net
Retroenllaç: Els inicis de Ciberteka a Fem Talent - Ciberteka. Coaching digital: acompanyament i assessorament en projectes digitals
Enhorabona Mar per la teva iniciativa amb la Ciberteka!
Et desitjo moltíssims èxits en la teva aventura emprenedora.
Moltes gràcies Emili