Blog

El II fem.talent fòrum dóna el protagonisme a les associacions de dones i a les persones emprenedores i empresàries. Tot un èxit!

La jornada, formada per taules de debat i ponències, ha resultat un èxit d’assitència i de difusió. A l’acte de cloenda s’han entregat els guardons fem.talent a diverses empreses i persones professionals destacades

L’Excm. Sra. Cecilia Wikström, membre del Parlament Europeu i de la Comissió Nacional Sueca de la UNESCO; la Sra. Marta Martí, Vicepresidenta Executiva de la Confederació Espanyola de Joves Empresaris; La Sra. Maravillas Rojo, Directora del Programa d’Emprenedoria Social al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya o personatges institucionals van participar el passat divendres 22 de febrer al II fem.talent fòrum, una jornada que es va fer coincidir amb l’Equal Pay Day, el Dia contra la Desigualtat Salarial per raó de gènere. Aquesta va estar formada per diverses taules de debat i ponències sobre emprenedoria, emprenedoria social o noves formes d’organització del treball i va resultar tot un èxit, tant d’assistent com de difusió. Cal destacar que durant el dia, l’etiqueta o hastag #femtalent va ser Trending Topic a Barcelona, és a dir, una de les més usades, la qual cosa ens omple de satisfació.

A la segona edició del fem.talent fòrum es va voler donar especial visibilitat a les associacions de dones empresàries, emprenedores i professionals. Per això es va organitzar una taula de debat sobre Talent Femení i Capital Relacional on van intervenir-hi associacions com Womenalia, ASDEM Montacada, ADE Vallès, Fidem o la Xarxa de Dones Emprenedores d’Esplugues, entre altres. A més, es va preveure un espai relacional i de networking amb representants de fins quinze associacions al Hall de l’Edifici Media-TIC de Barcelona, on va tenir lloc l’esdeveniment.

Durant l’acte de cloenda, presidit per l’Hble. Sr Felip Puig, Conseller d’Empresa i Ocupació; la Il·lma Sra. Francina Vila, Regidora de la Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona o l’Excm. Sr. Miquel Valls, President de la Cambra de Comerç de Barcelona, es van entregar els guardons fem.talent a diverses persones i empreses per la seva trajectòria professional o talent, sempre vinculades a la igualtat d’oportunitat entre homes i dones.  Van ser guardonats Silvia Carrasco, de l’Institut de Ciències Fotòniques; Esther Giménez-Salinas, ex-rectora de la Universitat Ramon Llull; Borges Mediterranean Group; VertiSub Group; Zonair3D o la periodista Mart Galtés. També s’han volgut reconèixer altres empreses, com IsardSAT, fundada per una dona i que opera en el món dels satèl·lits espacials i la innovació tecnològica; o la Sra. Laura Tremosa, primera enginyera industrial catalana implicada en jornades de reivindicació del paper de les dones, entre elles en l’organització de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona el 1976.

Enguany el II fem.talent ha estat coorganitat per la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT) i la Regidoria de la Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona. La comunitat fem.talent va creixent (ja comptem amb més de 3.000 seguidors a les xarxes socials) i intentarem organitzar més activitats. Fins la propera!

 

El teu comentari:

*                                   Coordinació:Promogut per:

         

         

Amb la col·laboració de: