Blog

Dos noves incorporacions al Consell d’Associacions de femtalent: ECEPTA i DONA’T UN IMPULS

El Consell d’Associacions de femtalent continua sumant associacions i agrupacions de dones que comparteixen els valors del projecte.

Acabem el mes amb dos noves incorporacions, per un a banda, ECEPTA Empresàries i Directives del Camp de Tarragona un projecte avalat per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona i que es constitueix amb l’objectiu de ser un centre d’unió, comunicació, representació i coordinació de les activitats i formació de les dones empresàries, professionals i executives. La seva missió és crear xarxa entre les dones de la província de Tarragona, així com, ser referents en el món professional i empresarial ajudant a les seves sòcies a assolir els seus objectius professionals, donant-les suport i creixent juntes.

Per un altra banda, Dona’t un impuls – Associació de Dones Empresàries i Emprenedores una associació sense ànim de lucre que ofereix suport per enfortir i impulsar negocis liderats per a dones de la província de Barcelona. L’associació neix a partir d’un programa de l’Ajuntament de Mataró i gestionat per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró i en l’actualitat treballa per promoure les relacions interprofessionals i fomentar el networking, impulsar la formació empresarial de les associades, contribuir a l’accés de les dones a càrrecs directius i de lideratge, promoure la conciliació familiar i fomentar la relació amb altres associacions, com ara totes les que hi ha al Consell d’Associacions de femtalent.

Us donem la benvinguda a totes dues i estem encantades de sumar esforços i continuar creixent, gràcies per formar part de femtalent!Women in Mobile s’incorpora al Consell d’Associacions de femtalent

Aquest mes de gener se suma al Consell d’Associacions de femtalent la iniciativa Women in Mobile, una comunitat que té l’objectiu de millorar la visibilitat de les dones en tecnologia.

Des de Women in Mobile es recolza a les dones des dels primers estadis per a convertir-se en models referents per a altres dones que participin activament en xarxes i comparteixin els seus coneixements. Promouen una representació justa de les dones tecnològiques en esdeveniments relacionats amb mòbils, tallers i fòrums per obtenir el seu paper important en la indústria de la tecnologia reflectit com a ponents convidats i assistents.

Femtalent i Women in Mobile tenen objectius comuns, ja havien col·laborat en esdeveniments que havien organitzat ambdues comunitats, i ara s’uneixen formalment per sumar forces i treballar per la promoció i la visibilitat del talent femení i la promoció de la igualtat d’oportunitats en professions vinculades a la ciència i la tecnologia.

Women in Mobile organitza el proper mes una trobada sobre la personalització basada en Intel·ligència Artificial en el marc de la Mobile World Congress el proper 27 de febrer. Pots trobar més informació a: http://www.womeninmobile2018.org/Es reuneix el Consell d’Associacions per preparar el proper femtalent fòrum 2018

Ahir es va reunir el Consell d’Associacions de femtalent. El Consell està format en l’actualitat  per 27 Associacions de Dones vinculades als àmbits de la ciència, la tecnologia, l’emprenedoria, l’empresa i la innovació de tota Catalunya, i està presidit per Laure Roigé, actual presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona.

La trobada va ser amb motiu de l’organització del proper femtalent fòrum que es celebrarà el primer trimestre d’aquest any. La benvinguda va ser a càrrec de Sara Berbel, directora general de Barcelona Activa, entitat que promou el femtalent fòrum 2018. I la presentació va ser a càrrec de Carmen Adán, que presideix la Comissió de Governança de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT)

i gestiona la plataforma femtalent. El 2018 el projecte femtalent fa 10 anys i s’està preparant un acte molt especial per celebrar el desè aniversari amb tota la comunitat de dones que en formen part.

Femtalent és una plataforma innovadora que neix impulsada per XPCAT l’any 2008, amb col·laboració amb altres entitats com Barcelona Activa, amb l’objectiu de promoure la igualtat d’oportunitats i activar el talent femení als parcs i, en general, a la societat basada en el coneixement, on el talent és un actiu clau. Des de femtalent s’han organitzat activitats per: estimular les vocacions científico-tecnològiques i trencar estereotips en les nenes i els nens;  posar en valor el talent femení tot mostrant-lo a la societat; potenciar les seves habilitats directives de les dones i enfortir el seu rol professional formant-les per facilitar el seu accés a Consells d’Adminstració; i sensibilitzant a empreses sobre la necessitat i el benefici d’implementar noves mesures de gestió del temps i plans d’igualtat.La Xarxa de Dones Emprenedores de Cornellà se suma al Consell d’Associacions de femtalent

La Xarxa de Dones Emprenedores de Cornellà

se suma al Consell d’Associacions de femtalent i participarà al fòrum que tindrà lloc el proper 20 de gener al Parc Tecnològic de Barcelona Activa.

La Xarxa agrupa a Dones Emprenedores, Empresàries i Directives que viuen i/o treballen a Cornellà i que han creat aquesta associació per tal de donar veu a les dones que volen aportar valor, talent i creació al teixit social i empresarial a la ciutat de Cornellà. La Xarxa creu que  qualsevol dona, independentment de la seva formació acadèmica, té molt a dir, i moltes experiències enriquidores que compartir-ne.                                   Coordinació:Promogut per:

         

         

Amb la col·laboració de: