Blog

Espanya per sota de la mitjana en temes de conciliació laboral i familiar

La notícia, malauradament, no ens sorprèn. Però no per això deixa d’importar-nos. L’índex de conciliació de la vida laboral i familiar a Espanya es troba molt per sota de la mitjana global, segons un estudi realitzat recentment per Regus. Concretament, l’Estat Espanyol té una nota de 97 punts, mentre que la mitjana està a 120. D’aquesta manera, només el 35% dels espanyols està satisfet amb el temps que pot dedicar a la família, en oposició al 60% dels treballadors mundials.

Però les conclusions que desprèn l’informe de Regus no acaben aquí. Aquest ha fet palès que els treballadors per compte pròpia o propietaris concilien millor feina i família que aquells que treballen per compte aliena o altres.

Des de fa anys, diverses fundacions i plataformes lluiten per unificar horaris o donar més flexibilitat laboral, ja que consideren que són la clau perquè aquesta conciliació sigui més efectiva. Entre elles hi ha la Fundació MásFamilia, Conciliación Real Ya, l’Associació per la Racionalització dels horaris espanyols, etc.

Sigui com sigui, les empreses i els treballadors han de prendre consciència d’aquest fet, ja que “les persones que estan contentes a la feina són més productives”, tal i com indica la mateixa consultora, i puntualitza que “el 72% del professionals de tot el món afirma que una feina flexible millora la seva productivitat”.

Si voleu llegir les notícies originals, podeu fer-ho aquí: “Los trabajadores por cuenta propia concilian mejor la vida laboral y familiar que los empleador por cuenta ajena” i “Tan solo el 35% de los trabajadores españoles está satisfecho con el tiempo que dedica a sus hogares

 

El teu comentari:

*                                   Coordinació:Promogut per:

         

         

Amb la col·laboració de: