Blog

Amb un bon expedient acadèmic no n’hi ha prou

Ja no és suficient tenir bones notes per aconseguir una bona feina. Fa falta anàlisi crític, saber comunicar una idea o tenir nocions d’economia. Així ho explica un reportatge publicat a El País, on destaca que fins i tot les millors escoles estan fracassant a l’hora de preparar estudiants per al segle XXI.

Per molts experts, la falta d’adequació entre la formació i les necessitats de les empreses és el que fa que actualment la meitat dels joves espanyols no trobin feina.

Algunes fonts entrevistades pel diari afirmen que l’expedient acadèmic ha deixat d’importar, però alhora serveix per trobar la primera feina, que moltes vegades condiciona la resta de la trajectòria professional. El currículum, doncs, ja no és només l’expedient acadèmic.

Per moltes empreses (El País cita algunes empreses tecnològiques importants amb seu als Estat Units) és essencial la capacitat per exposar bé una idea i sorprèn “la pobresa de l’escriptura i la gramàtica dels llicenciats”.

En un futur, les feines que hi haurà disponibles (i el canvi s’està donant també actualment) seran aquelles que no puguin ésser substituïdes per la tecnologia, canvis organitzatius o processos d’externalització. Feines que, com s’apuntava al principi, necessiten individus amb “pensament crític, comunicació, organització i decisió”.

Cal ser versàtil professionalment, ja que un món que canvia tant ràpid en molts aspectes, una carrera que es plantegi de ben jove aviat quedarà obsoleta.

El teu comentari:

*                                   Coordinació:Promogut per:

         

         

Amb la col·laboració de: