Blog

Inauguració I Fòrum FemTalent

El I Fórum FemTalent organitzat pel projecte FemTalent el 2 de desembre de 2011 va ser l’oportunitat de trobar-se dones empresàries, emprenedores i científiques per compartir on som, que han après pel camí i que hem d’aprendre i difondre els propers anys. La clau: recolzar-se, conèixer-se, relacionar-se.

Esther Sánchez inaugura I Fòrum FemTalent

Esther Sánchez, secretaria d’Ocupació, va donar la benvinguda i presentar el projecte FemTalent, que vol posicionar a les dones en el lloc que haurien d’ocupar i reivindicar el seu talent: “El procés de modernització cap l’economia del coneixement requereix innovació a l’organització. La crisi no pot ser l’excusa amb la que justificar la situació actual vers la dona, quan es parla de la reforma laboral per iniciar la recuperació s’ha de parlar d’igualtat; si som innovadors en igualtat, tothom guanya. FemTalent és un projecte integrat que vol promoure altres estils de lideratge i eliminar estereotips. És una actuació pionera exemple del que es vol impulsar institucionalment”.

Inauguració I Fòrum FemTalent

Josep Miquel Piqué, president de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya

(XPCAT), va explicar què és el projecte FemTalent, que neix a la XPCAT especialment per la seva capil·laritat: “S’ha constatat que la conciliació dóna fidelització i reducció de l’absentisme: activa el talent”. Josep Miquel Piqué convida a totes les dones professionals a sumar-se al directori de dones professionals FemBook per conèixer-se i fer xarxa.

Tots els estudis que s’han fet pel projecte FemTalent estan disponibles a slideshare.net/femtalent

Sònia Recasens, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, va destacar el I Fòrum FemTalent com una trobada per reivindicar el talent femení: “avui ser dona empresària o emprenedora no és fàcil, i amb això perd la societat, perdent el talent femení perdem 977 milions d’euros anuals a Catalunya. Les dones catedràtiques, per exemple, són només el 14% del total perquè perdem dones pel camí. Ha de quedar clar que no és una reivindicació de les dones sinó una necessitat de la societat, això és un repte de tots i hem de fer un pacte entre tots els implicats”. Al Fòrum FemTalent no van faltar explicacions de la quotidianitat de les dones en llocs directius i Sònia Recasens va explicar la seva: “a mi em pregunten com m’ho faig amb 3 fills i mai als meus companys”.

Sònia Recasens inaugura I Fòrum FemTalent

Miquel Valls, president de la Cambra de comerç de Barcelona, va insistir en que el I Fòrum FemTalent és absolutament necessari: “El III MEDA Women Entrepreneurs Forum demostra que la dona emprenedora és un fet internacional. És una necessitat que les dones aportin les seves competències a la economia”.

Miquel Valls, president de la Cambra de comerç de Barcelona

Joana Ortega, vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, va donar els guardons a les dones i empreses que defensen la igualtat i impulsen el talent femení: Lourdes Muñoz, presidenta de Dones en Xarxa; Eva Peruga, La Defensora de la Igualdad de El Periódico; Janus Developments, el projecte per transformar el valor biomèdic en valor econòmic i social, i el Centre Tecnològic Leitat

, per col·laborar amb empreses i institucions afegint valor tecnològic a productes i processos.

Dones en xarxa ha fet la seva crònica del I Fórum FemTalent. També l’ha fet Eva Peruga: “Atentas a la cajita de música“.

Joana Ortega inaugura el I Fòrum FemTalent

Joana Ortega va ressaltar del l I Fòrum FemTalent la seva capacitat de reunir molt talent, “un actiu del país”: “Tenim moltíssim talent femení i cal posar-ho en valor: la generació més preparada de la història. Necessitem que el talent femení arribi als consells per canviar actituds a l’hora de treballar. El temps pot ser una trampa per les dones: hem de viure amb plenitud i això exigeix conciliació. Tenim uns horaris irracionals per tothom que s’han d’adaptar a més a la internacionalització. Reivindico el temps de les dones d’avorrir-se i un futur millor pels nostres fills i filles. Tot es pot canviar: els grans canvis venen quan una gran massa els reivindica”.

Va ser una bona idea la de XCATPUNTCAT a Twitter: “@xcatpuntcat: #ff Homes q piulen x #femtalent @paco_ep @rampalacio @astrolabi @JLuisGrande @RobenFawkes @ricadcoma Qui més es suma??”

La primera part del I Fòrum FemTalent va acabar amb l’entrega de diplomes a les dones seleccionades pel curs “Dones directives als Consells d’Administració”, el curs gratuït organtizat per FemTalent amb EADA perquè 35 dones passin a formar part dels Consells de Direcció de les empreses: Alicia Romero, Anna Llobet, Argelia García, Carme Martinell, Conxita Villar, Cristina Salvador, Elisabet Rodríguez, Jimena Llopis, Judit Coll, Laura Borràs, Meritxell Gimeno, Mireia de la Rubia, Montse Paredes, Montse Pichot, Montserrat Vilamitjana, Mª Carme Bufí, Mª Carme Verdaguer, Isabel Berges, Roser Salvat, Sara Sampedro, Sonia Caballeo, Susana Vinaixa, Trinitat Milan, Vera Pawslosky.Glahn, Mayte Cortina, Mª José Blanco, Mireia Pascual Sol, Olga Barbera.

Continua el I Fòrum Femtalent amb les taules de dones emprenedores i empresàries i de dones en ciència i innovació.

Entrega de diplomes FemTalent

Comentaris:

  • Joako :

    El problema que hi ha al daerrra de la poca quantitat de dones en el sector de l’empreneduria, e9s que, a nivells generals (hi ha moltes excepcions), a les dones no els hi agrada massa assumir riscos, i prefereixen la seguretat i l’estabilitat enlloc del risc i el repte. Tambe9 e9s cert que tenen una major capacitat comunicativa, de gestif3 i coordinacif3 que els homes (a nivell general), que les fa me9s adients per a tasques de direccif3 d’empreses. Perf2 aixf2 no treu que el mf3n dels emprenedors, on cal agressivitat, risc, i patacades constants abans no comencis a fer algun caler, sigui un terreny, que d’entrada sel’s hi df3na millor als homes, i e9s la realitat.Estic totalment en contra de la discriminacif3 positiva de qualsevol tipus (sexe, rae7a, cultura, edat, classe social, etc), i totalment a favor de l’igualtat plena fins l’faltima conseqfce8ncia (em refereixo a igualtat en oportunitats), tant per lo bo com per lo dolent. I resulta que el sector de l’empreneduria no passa aixed: si vols constituir una empresa, per capitalitzar l’atur i cobrar una ajuda de l’administracif3 resulta que si ets dona, tens dret a cobrar 500 euros de me9s que si ets home, i si a me9s has estat maltractada 1000 euros de me9s No entenc que te9 a veure obrir un negoci amb ser home o dona i si has patit maltractes per part de la teva parella. Les ajudes les han de donar a qui s’ho mereixi, al projecte o idea amb me9s futur, original i innovador, independentment de qui sigui l’autor, sense aplicar aquesta parcialitat tan vergonyosa. Que8 me9s df3na si sf3n tot dones? O homes? Lo important e9s el contingut, vingui d’on vingui.

                                   Coordinació:Promogut per:

         

         

Amb la col·laboració de: