Blog

La tecnologia, una gran aliada del talent femení

Tradicionalment la tecnologia ha estat una àrea molt masculinitzada, i les publicacions periodístiques han mostrat sempre aquest punt de vista: allò més potent, el més ràpid, el més nou… Per això va sorgir Gadwoman: des d’un enfocament pràctic i útil, per explicar de quina manera la tecnologia afecta en tots els àmbits quotidians la vida de les dones.

Aquesta orientació queda molt clara en la pròpia etimologia o el joc de paraules que conformen el nom del mitjà: Gadwoman és gadget (dispositiu) + woman (dona). Efectivament, es tracta d’una web de notícies tecnològiques que té com a target o públic objectiu les dones. A Gadwoman s’uneixen dos conceptes o mons -tecnologia i dones- que, si atenem als tòpics però també a dades objectives com les de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) sobre la bretxa digital de gènere, semblen repel·lir-se una mica.

A Gadwoman es considera que és un mite que la tecnologia no interessi a les dones. El problema és que moltes vegades la tecnologia és percebuda pel gènere femení com un sector del que han de quedar-se al marge. Són elles mateixes qui es mantenen a part i després al·leguen mil i un motius com a justificació per delegar al sector masculí. El punt de partida d’aquest mitjà atípic, doncs, és que la tecnologia interessa al gènere i al talent femení, sobretot “quan veiem d’una manera clara i directa que ens facilita les tasques personals i professionals del dia a dia”, explica Toñi Herrero, periodista i una de les creadores de Gadwoman juntament amb la també periodista Carmen Jané. “Més que el dispositiu en si, les dones en general veiem eines que ens permeten accedir al contingut o als serveis que volem.  És a dir, no ens importa tant allò que és (que també) sinó allò que fa”, afegeix. “Amb Gadwoman pretenem, a més de fer-nos eco de l’actualitat, afavorir la capacitació tecnològica de les dones donant a conèixer eines (dispositius, serveis, pàgines web) que poden ajudar al seu desenvolupament i millora professional”, destaca la cofundadora i emprenedora geek.

En aquesta línia, destaquen alguns articles sobre l’ús professional de Twitter, programes per organitzar-se millor o com gestionar divers0s comptes de correu electrònic.

Una mostra de que la tecnologia està present en diversos àmbits de la vida és la manera en que s’ha organitzat la informació. Les seccions de Gadwoman s’estructuren en funció de diferents àrees rellevants a la vida quotidiana: ‘Contigo’, ‘En casa’, ‘En el trabajo’, ‘Con los niños’, ‘Ocio’, ‘De viaje’ i ‘De tiendas’. A més, la web compta amb un consultori on les persones lectores poden dirigir els seus dubtes i amb un provador on poden llegir las ressenyes d’altres o de les mateixes periodistes sobre diferents productes o serveis que han utilitzat.

“La tecnologia és la nostra gran aliada, i a les nostres mans està treure-hi tot el partit que ofereix”, conclou Toñi Herrero.

Toñi Herrero Alcántara és periodista especialitzada en tecnologia i cofundadora de Gadwoman.com  

 Gadwoman 2012

El teu comentari:

*                                   Coordinació:Promogut per:

         

         

Amb la col·laboració de: