Blog

Decidint emprendre I

Mar Cots, fundadora de l’empresa de coaching digital Ciberteka, explica el camí de decisions i recolzaments que acompanya a tota emprenedora (2 capítols).

Quan i com decideixo ser la meva pròpia cap?

Després d’uns anys treballant per a l’administració pública i, davant del que podia ser una desagradable situació de trobar-me sense feina i amb dos nens a casa, se’m plantejaven dues opcions: començar a cercar feina treballant per a algú altre o bé arrencar un projecte professional engrescador per compte propi.

En un principi l’opció d’emprendre un projecte propi no em va semblar impossible i, a més, sóc de les que creu que quan una emprèn un projecte mai perd res, com a mínim adquireix experiències i creix en molts àmbits, tant a nivell professional com a nivell personal. Per altra banda, la filosofia del networking i el treball en xarxa sempre l’he tingut molt present i això m’ha facilitat trobar persones amb qui poder treballar plegats i crear projectes.

A painting of my home network (in progress), de Karindalziel

En aquesta decisió també valorava el fet de tenir dues criatures petites. Quan busques feina amb infants a càrrec et planteges trobar una feina ideal, que faciliti la conciliació de la vida laboral i familiar, compatible amb poder compartir temps amb els fills/es i la parella. Mires el mercat de treball i valores el que pot suposar tirar una empresa endavant. I aquí és quan em vaig preguntar: “Serà més fàcil trobar una feina que m’agradi i compatible amb la vida familiar treballant per a d’altres, o potser és més fàcil crear-me jo aquesta ocupació?. És temps de crisi… és el moment d’emprendre?” I la veritat és que no em podia respondre altra cosa que no fos “i per què no?”.

Companys de viatge

Quan comences un viatge com aquest busques companyia i, sobretot, recolzament.

Els primers companys del viatge, la família -que en el meu cas va ser clau per decidir-me per aquest camí-, són companys que han ajudat a triar el destí i disposats a acceptar i assumir els canvis que suposa aquesta nova forma de treballar: ocupar una habitació de la casa com a despatx, respectar moments de feina, escoltar, …

Petits community managers

I un cop la família va decidir fer-me costat en el viatge, va arribar el torn de buscar una bona guia de viatge. Com en tot viatge que faig, les consultes a Internet han estat un gran referent, pàgines com Barcelona Activa o Inicia m’han estat de gran utilitat. Però també el suport en persona de la tècnica d’autoocupació de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca o una gestora de confiança que m’ha acompanyat des d’un inici.

A nivell d’administració… en el proper capítol!

Commentaris tancats.