Blog

Dona Tech XXI

El projecte Dona Tech XXI es va incubar durant l’any 2008, arran d’un estudi publicat per la Universitat de València on es reflectia que la situació de la dona en llocs directius estava molt lluny d’assolir una posició igualitària respecte als homes. A aquestes dades, se’n sumaven d’altres, com el baix percentatge de dones matriculades en carreres politècniques, una xifra que, malgrat vagi augmentant cada any, encara evidencia una entrada molt tímida del sexe femení en les enginyeries.

Davant d’aquesta realitat, la UPC School of Professional & Executive Development, com a institució compromesa amb el desenvolupament de tots els professionals, no va poder restar indiferent. Volíem impulsar el posicionament de la dona en els camps cientificotècnics i vam concloure que la millor forma d’aportar el nostre granet de sorra era impulsant la formació contínua i desenvolupament professional de la dona, ampliant les seves capacitats per optar a llocs directius.

Dona Tech XXI i Futura Dona Tech XXI

En aquest temps, la Generalitat de Catalunya va publicar una subvenció amb la temàtica Igualtat Laboral. La UPC School hi va presentar-hi un ambiciós projecte Dona Tech XXI, que proposava un concurs on les dones presentarien mèrits acadèmics i laborals i, en paral•lel, la programació d’uns seminaris formatius d’habilitats directives per dones. Desgraciadament, no vam rebre tota la subvenció, però si una part considerable per dur a terme el concurs.

D’aquesta manera, vam començar a definir-lo, tot partint de dos perfils: per una banda, el premi per la Dona Tech XXI, una dona enginyeria sènior, amb més de 10 anys d’experiència professional que ha aconseguit conciliar amb èxit la seva carrera amb la seva vida familiar; i el premi Futura Dona Tech XXI, la jove promesa, menor de 30 anys, recentment llicenciada, però amb una carrera professional amb gran projecció. Per impulsar la carrera de la Futura Dona Tech XXI, es becarien aquests joves talents amb un programa formatiu de la UPC School que els ajudés a fer reeixir tot el seu potencial.

El funcionament del concurs, després d’aquestes dues edicions, es desenvolupa de la següent forma: si es desitja optar al perfil Futura Dona Tech XXI la presentació de la candidatura es realitza de forma individual i si, en canvi, el teu perfil és el de Dona Tech XXI, la teva candidatura ha de ser presentada per la teva empresa o company de feina. Un cop la teva candidatura estigui publicada al web, l’objectiu és aconseguir que els teus companys, amics, familiars i professionals que t’envoltin et votin per fer-te finalista. Les 10 Futures Dona Tech XXI i les 3 Dona Tech XXI que més vots aconsegueixin passen a mans d’un jurat que, prèvia presentació de documentació, pren una decisió sobre les dues dones politècniques premiades.

Candidatures premiades en 2009 i 2011

La primera edició del concurs va ser al 2009, any en què Maria Cinta Pastor, directora tècnica del laboratori Oliver Rodés, i Cesca Admetller, enginyeria industrial i analista en ABB en Zurich, es van emportar els premis Dona Tech XXI i Futura Dona Tech XXI.

La segona edició del premi va tenir lloc al juny d’aquest 2011. Es va atorgar el premi Dona Tech XXI a Concepción García, enginyera industrial i responsable de l’equip de projectistes de desenvolupament de carrosseries a SEAT, i el premi Futura Dona Tech XXI a Anna Llanes, llicenciada en Química, que actualment treballa a l’ISIS (Institut de Science et d’Ingénierie Supramoléculaires) de la Universitat d’Estrasburg (França).

A la UPC School seguim compromesos amb la carrera de dona en l’entorn cientificotècnic, per tant la nostra intenció és seguir realitzant aquest concurs per recolzar la seva formació i desenvolupament professionals.

Dona Tech XXI
UPC School

El teu comentari:

*



Organitzat per:


Amb el patrocini de: