Blog

Escoles per a emprenedors

Emprendre està de moda. Treballar per un mateix o muntar el propi negoci ha passat a ser una forma molt atractiva per a moltes persones a l’hora de fer front a la crisi econòmica i d’ocupació que afecta el nostre país i part d’Europa. Molts estan disposats a fer-ho però no saben per on començar, per això estan sortint debats sobre si, ja des de petits, hi hauria d’haver una assignatura a l’escola sobre emprenedoria. Mentrestant, hi ha algunes iniciatives vigents sobre el tema. El Summer Startup School, per exemple, és l’escola d’estiu pels emprenedors del districte 22@ de Barcelona, que va néixer al 2010 al Centre Internacional de Negocis de Catalunya(CINC) fruit de les mancances que es van detectar entre els emprenedors que visitaven el mateix centre.

Alumnes Summer Startup School 2010

L’objectiu d’aquesta escola és acollir a tots els emprenedors que tinguin una idea de negoci i necessitin formació i assessorament per conèixer com dur-la a terme. A més, els projectes viables que sorgeixen d’aquesta iniciativa tenen la oportunitat de formar part del projecte 1 Dia, 1 Empresa, que consisteix en la constitució  d’una societat limitada cada dia laboral durant el 2012 i assessorament empresarial gratuït durant 6 mesos per l’equip d’assessors de CINC.

Per ser conscients del que implica crear un negoci i les dificultats amb les que es troben les persones disposades a fer-ho, molts d’aquests cursos per emprenedors, com és el cas, posen especial èmfasi en la part pràctica i compten amb docents o conferenciants que han viscut l’emprenedoria en primera persona.

En el cas del Summer Startup School,  després de tres edicions impartides, coincideixen en destacar que el perfil dels alumnes que assisteixen a aquests cursos “tenen un nivell formatiu de Llicenciatura o Màster i el 90% assisteixen a classe amb una idea de negoci bastant concreta i de diversos sectors, tot i que sempre es produeixen excepcions”. Però des de l’organització destaquen, sobretot,  que “a  les darreres edicions un 80% de l’alumnat són homes vers un 20% de dones”, una xifra que any rere any es comença a incrementar però de manera molt subtil.

El 22@ de Barcelona també ofereix altres iniciatives formatives i d’assessorament per a emprenedors de diversos àmbits. Entre aquests hi ha el Barcelona Activa, amb el pla d’Inictiava Emprenedora Posa’t en Marxa on a més es poden realitzar seminaris i activitats, o el Pla Inicia per a la creació d’empreses amb un programa específic de dones emprenedores, per exemple.

El teu comentari:

*                                   Coordinació:Promogut per:

         

         

Amb la col·laboració de: