Blog

Augmentar la visibilitat femenina als consells d’administració, un dels objectius d’ADE Vallès

És època de canvis i de naixement de diverses associacions. Si fa un parell de mesos parlàvem en aquest blog d’ASDEM, l’Associació de Directives, Empresàries i Professionals de Montcada, ara és el torn d’una altra agrupació femenina de la zona, ADE Vallès, creada el març de 2012.

L’Associació de Directives, Empresàries i Professionals del Vallès (ADE Vallès) neix com a resultat d’un any de treball d’un grup de dones que, impulsades primerament per les Institucions i Ajuntaments del Vallès, decideixen fundar una associació centrada en promoure tota classe d’activitats per difondre la funció empresarial, professional i directiva de la dona a la societat vallesana, treballant des de la necessitat de la conciliació laboral i familiar, i consolidant la necessitat de promoure el talent i les xarxes de dones en les empreses del Vallès Occidental i Oriental.

Creada per una desena de dones que desenvolupen activitats professionals diverses dins de l’àrea del Vallès, ADE Vallès es constitueix amb la vocació d’aglutinar totes aquelles directives i professionals que viuen o treballen a la comarca i que comparteixin els valors de l’associació. D’aquesta manera, es vol representar i promoure a les seves associades en les diferents institucions i organismes influint en les decisions de caràcter econòmic, empresarial i social de la comarca. Però no només això, sinó que també vol ser un punt de trobada per facilitar l’intercanvi i la transferència de coneixements, experiències per poder sumar esforços i compartir contactes i oportunitats de negoci. Es tracta d’un espai que vol promoure i oferir formació pràctica i específica per crear una cultura de diversitat i de lideratge femení dirigit a les empreses, petites, mitjanes i grans, del Vallès.

Com explicaven el passat mes de juny en roda de premsa la presidenta d’ADE Vallès, Montserrat Casamitjana, i Sílvia Monje, una de les fundadores de l’associació, “mentre que el 41% d’homes són directius o gerents, només el 19% de dones arriben a aquests càrrecs”. Tenint en compte el panorama comarcal, Monje explica que “actualment només hi ha un 11,5% de representació de dones en els consells d’administració, però a la comarca hi ha un gran teixit industrial, a més d’universitats i centres d’investigació on es pot créixer”.

Membres d’ADE Vallès. D’esquerra a dreta: Eva Fontanet, Sandra Llano, Sílvia Monje, Alejandra Martel, Teresa Sala, Montserrat Vilamitjana, Carme Mitjans i Sílvia Trabalon

 

Entrevista realizada per TV Sant Cugat el juny de 2012:

El teu comentari:

*                                   Coordinació:Promogut per:

         

         

Amb la col·laboració de: